Vil du følge traditionerne, når du skal giftes? Ikke bare med den hvide brudekjole, slør og brudebuket, men også den helt gamle tradition fra din mors, bedstemors og oldemors tid? Den med at du skal have noget nyt og gammelt, noget lånt og noget blåt? Læs mere om den tradition herunder.

Remsen lyder: ”Noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blåt”. Den er oversat fra engelsk: ”Something old, something new, something borrowed, someting blue”, og så fortsætter den faktisk med ”and a Silver Penny (nogle steder ”Sixpence”) in your Shoe!” Så du skal altså ud at finde disse 4-5 ting.

Noget gammelt

Det gamle symboliserer, at du ikke skal glemme dit gamle liv, og hvor du kommer fra.

Det kan være dine briller, en fingerring eller måske en ankelkæde, som du har i forvejen. Det kan selvfølgelig også være dine trusser, men de fleste brude vil nok gerne have helt nyt lingeri på, når de skal giftes.

Noget nyt

Det nye betyder, at du nu starter på en ny epoke i dit liv.

Brudekjolen er jo sikkert ny, og skoene sikkert også. Men du skal vel også have nyt undertøj? Det kan du finde i butikker, der har specialiseret sig i dameundertøj, som f.eks. Hunkemöller, som er en landsdækkende butikskæde – ja, faktisk har de butikker i hele Europa – der både har fysiske og netbutikker.

Her kan du få alt i lingeri, nattøj og kimonoer – for nattøj skal du vel også have til bryllupsnatten. Altså måske ikke ligefrem en bomuldsnatkjole, men en fiks lille sag.

Hvis undertøjet med sikkerhed ikke skal kunne ses gennem selv den mest tætsiddende brudekjole, kan du vælge en bh uden bøjle og et par invisible trusser.

Noget lånt

Noget du låner, vidner om din nye status i svigerfamilien.

Så kan du låne noget fra en kvinde i din kommende svigerfamilie, vil det være en fordel. Det skal dog være fra en kvinde, der er lykkeligt gift og ikke har været skilt. Det kan f.eks. være accessories, som taske eller smykker.

Noget blåt

Den blå farve symboliserer, at ægteskabet bliver solidt, og at du vil være tro mod din tilkommende og familie.

Det blå kan være stenen i et smykke, dit brillestel eller måske et yndigt, hvidt strømpebånd med blonder og en blå sløjfe.

A Silver Penny

A Silver Penny in your Shoe vil beskytte dig og din kommende mand mod økonomiske problemer.

Det er ikke mange steder i Danmark, denne tradition bruges. Men hvis du vil, så bør det være en kobbermønt – altså en 50-øre – for at den kan bringe held.